Mașinile de spălat cu uscător sunt excelente pentru a economisi spațiu, plus că puteți trece direct de la spălare la uscare. Indiferent dacă vă doriți o mașină de spălat spațioasă, una liniștită pentru spălat până noaptea târziu sau o mașină cu un consum scăzut de energie, există o mulțime de modele independente și încorporate care se vor potrivi fiecărei case.
Am creat un ghid rapid pentru a vă ajuta la cumpărături, astfel încât să înțelegeți mai bine ce funcții trebuie să aveți în vedere.
Există diferite tipuri de mașini de spălat cu uscător care variază în funcție de instalarea, utilizarea și adecvarea lor: independente sau încorporate.
Atâta timp cât aveți o priză de alimentare, alimentare cu apă și evacuare în apropiere, mașinile de spălat cu uscător independente pot fi amplasate oriunde în casă, motiv pentru care tind să fie cea mai populară alegere. Mașinile de spălat cu uscător au o lățime standard cuprinsă între 595-600mm, facilitând instalarea și înlocuirea acestora. Când vine vorba de instalare, va trebui să rețineți că trebuie să lăsați spațiu pentru țevi, iar mașina va avea nevoie de o distanță de 4-5 mm pe spate și laterale.
Amintiți-vă că atunci când spălați și uscați, capacitatea de încărcare va diferi. De exemplu, mașina ar putea avea o capacitate de spălare de 8 kg, dar o capacitate de uscare de doar 6 kg. Un ciclu de uscare are nevoie de mai mult spațiu liber în tambur pentru a rula articole pentru o uscare eficientă, deci este mai bine să nu înghesuiți mașina prea tare.
Mașinile de spălat cu uscător încorporate sunt grozave pentru o bucătărie fără cusur. Sunt discrete, așezate între dulapurile de bucătărie și în spatele unei uși. La fel ca mașinile independente, vor trebui așezate lângă o priză electrică, de alimentare cu apă și de evacuare. Au, de asemenea, o lățime standard între 595-600mm. Când instalați o mașină de spălat cu uscător încorporată, rețineți că trebuie să lăsați spațiu pentru țevi, iar mașina va avea nevoie de un spațiu de 4-5 mm pe spate și pe laterale.
Pentru rezultate de spălare de calitate, nu ar trebui să vă umpleți în exces mașina și să încercați să nu exagerați când vine vorba de adăugarea de detergent. Dacă umpleți excesiv mașina, apa și detergentul nu vor putea ajunge la toate rufele, iar murdăria va fi prinsă și va rămâne pe rufe. A greși nivelurile de detergenți poate, de asemenea, să scadă rezultatele mașinii, așa că cel mai bine este să urmați instrucțiunile.
Capacitatea se referă la cât de mult rufe pot încăpea în tambur. O masina de spalat cu uscător cu o capacitate de spălare de 8 kg poate spăla aproximativ 40 de tricouri, iar capacitatea sa de uscare poate fi de numai 6 kg, adică aproximativ 30 de tricouri.
Mașinile de spălat cu uscător sunt evaluate pentru eficiența energetică. Cu cât ratingul este mai mare, cu atât mașina este mai economică și cu atât mai mulți bani vă va economisi la facturile de energie.
Unele mașini de spălat cu uscător au diferite tipuri de tehnologie de senzori, unde mașina poate detecta greutatea rufelor și poate regla programul, setările și timpul atât pentru spălare, cât și pentru uscare, pentru a oferi rezultate mai bune și mai eficiente.
Nivelul de zgomot este măsurat în decibeli. Cu cât este mai scăzut ratingul, cu atât este mai liniștită mașina. 40dB echivalează cu zgomotul dintr-o bibliotecă publică, în timp ce 80dB echivalează cu zgomotul unui telefon care sună.
Asigurați-vă că vă măsurați cu atenție spațiul disponibil. Rețineți că veți avea nevoie de o distanță de 4-5 mm în partea din spate și laterale a mașinii, atât pentru modelele independente, cât și pentru cele încorporate.
Consumul de energie se măsoară în kWh pe baza unui ciclu complet de spălare și uscare. Consumul redus de energie este ideal pentru a economisi bani la facturile dvs. de energie. Ciclul de uscare va consuma mai multă energie, deci reducerea cantității de uscare pe care o faceți vă va ajuta să economisiți mai mulți bani.